Blodpalt
İsveç’in kuzey bölgeleri ve Finlandiya Laponyası ile geleneksel olarak bağlantılı olan blodpalt, çavdar veya arpa unuyla ve hayvan kanıyla hazırlanan besleyici, koyu kahverengi hamurlardır. Geleneksel olarak bu hamurlar ren geyiği kanıyla yapılırken, günümüzde çeşitli hayvanların kanları, farklı baharatlar ve bazen patates püresi kullanılarak pek çok yerel varyasyonu ortaya çıkmıştır.
Bocadillo de sardinas
Bocadillo de sardinas, konserve sardalyalar ile yapılan bir İspanyol sandviçidir. Sandviç genellikle İspanyol tarzı baget (barra de pan) ile yapılır, ancak ciabatta ekmeği veya tam buğday ekmeği gibi diğer ekmek türleri de kullanılabilir.
İspanya
Calskrove
İsveç’in Skellefteå kasabasından Tre Kronor restoranına ait bir yemektir. Hamburgerlerle (ekmek, soslar ve soslarla birlikte) ve patates kızartmasıyla doldurulmuş bir calzone pizzasından oluşur.
Angulas a la cazuela
Angulas a la cazuela bir İspanyol yemeğidir. Yemek nadir ve pahalı olan küçük yılan balıkları, sarımsak, acı biber gevreği, zeytinyağı ve tuzdan oluşan bir kombinasyonla yapılır.
Jellied eels
İngiltere’ye özgü jöleli yılan balıkları, 18. yüzyıla dayanan geleneksel bir Cockney sokak yemeğidir. Thames Nehri’nde bol miktarda yerel yılan balığı bulunduğu için iyi bir yemek yapmanın ucuz ve kolay bir yoluydu.
Ramen burger
ABD’ye ait olan Ramen burger, iki kızarmış ramen erişte ekmeği arasına konulmuş bir et köftesinden oluşan benzersiz bir hamburger çeşididir. Et köftesi genellikle shoyu sosuyla kaplanır ve roka ve yeşil soğanla kaplanır.
Chapalele
Chapalele, sadece iki ana malzemeyle yapılan bir Şili ekmeğidir – patates ve un. Geleneksel olarak yemek hazırlamak için kullanılan bir çukur olan curanto’da buharda pişirilir.
Faves a la catalana
Faves a la Catalana, bir İspanyol yemeğidir. Yemek, biraz botifarra negra ile pişirilen bakla fasulyesinden yapılır. Bu temel malzemelerin dışında, yemekte ayrıca pastırma, soğan, sarımsak, domates, beyaz şarap, zeytinyağı ve kırmızı biber bulunur.
Thorramatur
Geleneksel İzlanda yemeklerinden oluşan bir seçkidir. Tuzlanmış balık ve et ürünleri dilimler veya lokma büyüklüğünde parçalara kesilir ve tereyağı ile birlikte servis edilir.
Kaeng tai pala
Güney Tayland’da ortaya çıkan yemeğin tabanı tai pla ve acı biber, galangal, karides ezmesi, zerdeçal, arpacık soğanı ve limon otundan oluşan baharatlı bir köri ezmesi ile hazırlanır.
Listenin 88. sırasında ise Kapuska bulunuyor.
Haber Kaynak : HTHAYAT.HABERTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
08 Şubat 2025SPOR
08 Şubat 2025GÜNDEM
08 Şubat 2025SPOR
08 Şubat 2025SPOR
08 Şubat 2025GÜNDEM
08 Şubat 2025GÜNDEM
08 Şubat 2025